środa, 27 marca 2013

Sernik śliwka w czekoladzie




Składniki:

Kruchy spód:
20 dag  mąki
1 jajko
6 dag  cukru
8 dag  margaryny
1 łyżka  oleju
1 łyżeczka  proszku do pieczenia
1 łyżka  śmietany

Masa serowa:
1 kg  sera z wiaderka
7  jajek
1,5  szklanki cukru
250 g  serka mascarpone
200 ml  śmietany 30%
1,5  opakowania budyniu śmietankowego
1  opakowanie cukru waniliowego

Wykonanie:
Ze składników na kruchy spód zarobić ciasto i wstawić do lodówki na 30 minut. Całe jajka ubić        z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodać ser, serek mascarpone, budyń i śmietanę. Wymieszać i wylać na podpieczony przez 30 minut kruchy spód, posmarowany kremem orzechowo-kakaowym. W masę serową powciskać śliwki w czekoladzie. Piec 1h 30min. w temp.180 stopni. Udekorować polewą czekoladową.
                                                                                                           Smacznego!







   

 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz