Składniki:
Kruchy spód:
20 dag mąki
1 jajko
6 dag cukru
8 dag margaryny
1 łyżka oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżka śmietany
Masa serowa:
1 kg sera z wiaderka
7 jajek
1,5 szklanki cukru
250 g serka mascarpone
200 ml śmietany 30%
1,5 opakowania budyniu śmietankowego
1 opakowanie cukru waniliowego
Wykonanie:
Ze składników na kruchy spód zarobić ciasto i wstawić do lodówki na 30 minut. Całe jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodać ser, serek mascarpone, budyń i śmietanę. Wymieszać i wylać na podpieczony przez 30 minut kruchy spód, posmarowany kremem orzechowo-kakaowym. W masę serową powciskać śliwki w czekoladzie. Piec 1h 30min. w temp.180 stopni. Udekorować polewą czekoladową.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz