Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
1 polędwiczka wieprzowa (50 dag)
25 dag szpinaku
1 cebula
2 łyżki masła
2 ząbki czosnku
4 suszone pomidory
ser pleśniowy (mały)
sól ,pieprz, wegeta
Wykonanie:
Polędwiczkę rozbić i przyprawić. Cebulę pokroić w kosteczkę, zrumienić na maśle , dodać drobno posiekany czosnek i szpinak. Przyprawić i dusić do odparowania wody. Zimny szpinak rozsmarować na polędwiczce, pokroić pomidory, ser pleśniowy i rozłożyć na szpinaku. Polędwiczkę zwinąć ciasno w roladę, spiąć wykałaczkami, zrumienić na maśle i dusić 30 minut co jakiś obracając. Wystudzoną i osuszoną roladę owinąć ciastem francuskim, posmarować białkiem i piec 40 minut w temperaturze180 stopni, do momentu kiedy ciasto nabierze złotego koloru. Smacznego!
1 opakowanie ciasta francuskiego
1 polędwiczka wieprzowa (50 dag)
25 dag szpinaku
1 cebula
2 łyżki masła
2 ząbki czosnku
4 suszone pomidory
ser pleśniowy (mały)
sól ,pieprz, wegeta
Wykonanie:
Polędwiczkę rozbić i przyprawić. Cebulę pokroić w kosteczkę, zrumienić na maśle , dodać drobno posiekany czosnek i szpinak. Przyprawić i dusić do odparowania wody. Zimny szpinak rozsmarować na polędwiczce, pokroić pomidory, ser pleśniowy i rozłożyć na szpinaku. Polędwiczkę zwinąć ciasno w roladę, spiąć wykałaczkami, zrumienić na maśle i dusić 30 minut co jakiś obracając. Wystudzoną i osuszoną roladę owinąć ciastem francuskim, posmarować białkiem i piec 40 minut w temperaturze180 stopni, do momentu kiedy ciasto nabierze złotego koloru. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz