sobota, 13 kwietnia 2013

Sałatka z brokułem



 
Składniki:                                                                                                                             
 
brokuł
pomidorki koktajlowe 25dag
ser feta
3 jajka
oliwki
majonez kielecki 5 łyżek
jogurt naturalny 3 łyżki
czosnek 3 ząbki
 
Wykonanie:
 
Brokuł gotować w osolonej wodzie z dodatkiem soku z cytryny (kilka kropli) 5-7 minut. Jajka ugotować, ostudzić. Czosnek obrać, drobniutko posiekać albo zetrzeć na tarce, nasolić. Majonez połączyć z jogurtem ,dodać czosnek i dokładnie wymieszać. Na półmisku ułożyć brokuł, jajko pokrojone w ósemki, pomidorki, ser feta pokrojony w kostkę i oliwki. Całość polać sosem czosnkowym i posypać pieprzem ziołowym.
                                            

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz