poniedziałek, 13 maja 2013

Muszle ze szpinakiem




Składniki:
opakowanie makaronu (duże muszle)
opakowanie szpinaku
serek ricotta
mini- mozzarella
pomidory  krojone z oliwą i czosnkiem
1 cebula
4 ząbki czosnku
2 łyżki masła
sól, pieprz, wegeta



Wykonanie:
Makaron ugotować w osolonej wodzie z 1 łyżką oleju. Na maśle zrumienić cebulę pokrojoną w drobną kostkę i posiekany czosnek. Dodać szpinak , dusić do momentu odparowania wody. Przyprawić i wystudzić. Szpinak wymieszać z serkiem ricotta. Farszem szpinakowym napełnić makaron. Na dno naczynia żaroodpornego wyłożyć pomidory, potem ciasno ułożyć wypełnione muszle. Na każdej muszli położyć po kuleczce mini- mozarelli. Posypać natką pietruszki i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 35 minut.                                               
                                                                                          Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz