Składniki:
Ciasto:
6 jajek
20 dag cukru
cukier waniliowy
20 dag margaryny
10 dag czekolady mlecznej
2 łyżeczki kakao
10 dag posiekanych orzechów
8 łyżek mąki
0,5 l mleka
Masa:
3 serki homogenizowane
500 ml śmietany 30 %
3 łyżeczki żelatyny
1/2 filiżanki gorącej wody
3 łyżki cukru pudru
owoce deserowe premium- wiśnia vortumnus
Wykonanie:
Białka oddzielić od żółtek. Margarynę rozpuścić z czekoladą i kakao. Białka ubić z dodatkiem szczypty soli. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać mleko, roztopioną margarynę z czekoladą, mąkę i orzechy. Delikatnie połączyć z ubitymi białkami. Piec w temp. 170 stopni do momentu kiedy ciasto będzie się lekko trzęsło przy poruszaniu blaszką. Żelatynę rozpuścić i ostudzić. Ubić śmietanę, dodać cukier puder, wystudzoną żelatynę i serki homo, delikatnie wymieszać. Na ciasto wyłożyć wiśnie, następnie rozsmarować masę. Wierzch ciasta posypać startą czekoladą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz